1.8.2016

Sini Häkkinen

Sini Häkkinen
yleispelaaja / varakapteeni
sini@seuraavamaali.fi

"Jokainen urheilija kohtaa ennen pitkään tilanteen, jolloin pelien pitäisi jatkua aivan muilla kentillä kuin niillä, joilla oli vuosia tottunut pelaamaan. Viimeisen lentopallopelini jälkeen löysinkin itseni minulle täysin tuntemattomalta pelikentältä. Tuolla kentällä en enää tiennytkään omaa pelirooliani, lyönnilläni en saanutkaan ohitettua torjuntaa, vastaanottoni ei löytänytkään oikeaa kohdetta eikä aloitussyöttöni saavuttanutkaan verkkotason yläreunaa. Pallon pitäminen ilmassa tuntui kaikin puolin haastavalta ja koin kovaa tarvetta aikalisälle.

Tuon aikalisän aikana kohtasin Miran, toisen pelirooliaan hakevan urheilijan, jonka kanssa minun oli heti helppo jutella näistä kohtaamistani haasteista. Ajatusten vaihtamisen urheilijalta urheilijalle -hengessä koin ratkaisevan tärkeäksi pallonhallintakyvyn palauttamisessa. Erityisesti tämän kohtaamisen ansiosta löysinkin pikkuhiljaa energiaa palata takaisin kentälle.

Nykyään noukin palloja valtiotieteiden opiskelijana yhteiskunnan ja politiikan pelikentällä ja olen huomannut siinä olevan paljonkin samaa kuin joukkueurheilussa. Peli kulkee ja yhteiset tavoitteet saavutetaan sellaisessa tiimissä, jossa joukkuehenki on korkealla ja jossa kaikki lukevat samaa pelikirjaa. Nautin jokaisesta uudesta pallorallista ja haluan osaltani olla kannustamassa pelikavereita yhä rohkeampiin suorituksiin.

Eteen tulee varmasti jatkossakin niitä hetkiä, jolloin peli ei kulje. Se kuitenkin kuuluu asiaan. Olen oppinut sen, että edellistä palloa ei kannata jäädä miettimään liian pitkäksi aikaa vaan kaikki fokus tulee laittaa seuraavaan palloon. Uuteen pelikenttään tutustuminen ja uuden peliroolin sisäistäminen ottavat usein aikaa ja edellyttävät työntekoa. Tätä työtä ei kuitenkaan tarvitse tehdä yksin. Sitä varten on olemassa joukkue. Ja se joukkue on tässä.

Viritetään yhdessä verkot, pistetään pelit pystyyn ja suunnataan katseet kohti SEURAAVAA MAALIA."