1.8.2016

Mira Keränen

Mira Keränen
Joukkueen kapteeni
mira@seuraavamaali.fi
+358456708478

"Mitä urheilija Mira Keräsestä jää jäljelle, kun urheilija riisutaan pois?

Muistan päivän, jolloin maailmanmestaruus, Euroopan mestaruus ja Suomen mestaruudet eivät tuntuneet miltään. Elettiin vuotta 2011, olin juuri päättänyt lopettaa yli 20 vuotta kestäneen urheilu-urani. Mieleni valtasi tyhjyys: olin vailla identiteettiä. Tätä tyhjiötä ei täyttänyt edes vaihto-oppilasvuosi Aberdeenin yliopistossa, vaikka äkkiä katsottuna elämäni olikin mallillaan. Kuka on Mira Keränen ilman aerobiciä, kysyin itseltäni.
Vaikka comeback kävi mielessä ja sitä varten jopa treenasin, ymmärsin haluavani seuraavan maalini parkettien ulkopuolelta. Surutyöni oli kesken, mutta valtio-opin opinnot ja armeija-aikakin hiipivät hiljalleen elämääni uusina maaleina.

Keskeisintä prosessissa oli olla rohkea ja hakea tukea silloin, kun sitä tarvitsi. Tämän oivalluksen kautta uudet maalini ovat nekin menestystarinoita. Tätä rohkeutta tarvitaan myös SEURAAVA MAALI -projektissa, joka saa sydämeni sykkimään lähes yhtä tiheään kuin MM-lavan reunalla. Olen koko tiimistämme älyttömän ylpeä ja kiitollinen!

Mitä urheilija Mira Keräsestä sitten jäi jäljelle? Mira Keränen vuonna 2016 on edelleen urheilija, sisukas, työtätekevä ja seuraavaa maalia kohti pyrkivä yksilö, jolle ei tulisi mieleenkään luovuttaa ensimmäiseen vastoinkäymiseen."